սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Հավով ու կարտոֆիլով կարկանդակներ
Գարնանային աղցան
Հավի մսով ու բանջարեղենով կուսկուս
Դդմիկի խավիար
Կարտոֆիլով կարկանդակ գյուղական ձևով
Մսով ու գազարով կարկանդակ
Կարտոֆիլով ֆրանսիական աղցան
Հավով ու բանջարեղենով ուտեստ
Հավի մսով բաց կարկանդակներ
Բլղուրով ու հավի լյարդով աղցան
Զատիկի նապաստակներ
Հավի մսով ու սնկով կարկանդակ