սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Մսով կարկանդակ
Նրբերշիկով կարկանդակներ
Գազարով ու բրնձով կոտլետներ
Տավարի լեզու երեք սոուսով
Ձկով ու կարտոֆիլով կարկանդակ
Ծաղկակաղամբով կոտլետներ
«Պլացինդա»՝ Կարտոֆիլով կարկանդակ
Հավով ու պաստայով ուտեստ
Աղցան տավարի լյարդով
Հավով ու սնկով սոուս-ապուր
Սնկով տարտալետկաներ
Հայկական քյուֆթա