սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Անանասով ու սնկով աղցան
Սնկով ու կաթնաշոռով պուդինգ
Ձկով կարկանդակ
Աղցան Կովբոյ
Տոնական խորտիկ «Դեզ»
Աղցան «Կրիա»
Մսով ու լավաշով կարկանդակ
Եգիպտացորենով ու սնկով աղցան
Սնկով ժուլյեն
Անգլիական պիրոգ
Մսով ու պանրով պիրոգ
Մսով ու սնկով բոքոն