սունկ շամպինիոն
թարգմանություն՝ на русском - шампиньон, in English - champignon
«Շամպինիոն» բառը ֆրանսերենից թարգմանաբար նշանակում է «սունկ»: Հայտնի են սպիտակ, անտառային, մարգագետնային, դաշտային տեսակները:
Սպիտակ շամպինիոնն աշխարհում ամեահայտնի սունկն է: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, ածխաջրեր, E, D, B վիտամիններ ու հանքային նյութեր: Շամպինիոնը խորհուրդ է տրվում լվանալ օգտագործելուց անմիջապես առաջ, որպեսզի պահպանվի թարմությունն ու վիտամինները:
Այս համեղ սունկը կարող եք խորովել, խաշել, տապակել ջեռոցում: Նրանից պատրաստվում են համեղ սոուսներ, ապուրներ ու ջեռեփուկներ:
Յուրահատուկ բաղադրատոմսերը կդառնան խոհանոցում Ձեր օգնականները:
Պիրոգ հավի մսով և բրնձով
Մարինացված շամպինիոն
Ժուլիեն շամպինիոնով
Լավաշ հավի մսով
Սնկով ապուր հալած պանրով
Կանապե ”սնկով զամբյուղներ”
Կաղամար՝ լցոնված բրնձով և սնկով
Խոզի փափկամիսը սնկով
Գինով սոուս ՛՛Beurre rouge՛՛ մսի համար
Գարեձավար սնկով և կանաչ ոլոռով
Հավ լցոնված սնկով և հնդկաձավարով
Սնկով լցոնված հավ