սունկ շամպինիոն
թարգմանություն՝ на русском - шампиньон, in English - champignon
«Շամպինիոն» բառը ֆրանսերենից թարգմանաբար նշանակում է «սունկ»: Հայտնի են սպիտակ, անտառային, մարգագետնային, դաշտային տեսակները:
Սպիտակ շամպինիոնն աշխարհում ամեահայտնի սունկն է: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, ածխաջրեր, E, D, B վիտամիններ ու հանքային նյութեր: Շամպինիոնը խորհուրդ է տրվում լվանալ օգտագործելուց անմիջապես առաջ, որպեսզի պահպանվի թարմությունն ու վիտամինները:
Այս համեղ սունկը կարող եք խորովել, խաշել, տապակել ջեռոցում: Նրանից պատրաստվում են համեղ սոուսներ, ապուրներ ու ջեռեփուկներ:
Յուրահատուկ բաղադրատոմսերը կդառնան խոհանոցում Ձեր օգնականները:
Հավի մսով իտալական ապուր
Կարտոֆիլով տաք աղցան
Մսով և սնկով խորտիկ
Հնդկաձավարով և սնկով ուտեստ
Հավի մսով և սնկով շտրուդել
Ռիզոտտո սնկով
Սնկով կրեմ-ապուր
Տավարի միս “Վելինգթոն”
Հավի մսով ռուլետ
Աղցան ”Գազար”
Հավի թոքով լցոնված տարտալետկա
Մսով շերտավոր ռուլետ