սուրճ սև
թարգմանություն՝ на русском - чёрный кофе, in English - black coffee
Սև սուրճի հայրենիքը Եթովպիան է: Սուրճը կարող է դրական ազդեցություն ունենալ նյարդային, երիկամային համակարգի, թոքերի, մարսողության, ինչպես նաև արյան շրջանառության վրա: Հայտնի են սուրճի արաբիկա ( ամենատարածված տեսակն է ), ռոբուստա (ավելի շատ կոֆեին է պարունակում, բայց հոտով զիջում է արաբիկային) և լիբերյան ( բույրով և համով զիջում է մնացած տեսակներին ) տեսակները, որոնք միմյանցից տարբերվում են բույրով ու համով:
Սուրճը խոհարարության մեջ օգտագործվում է ամենատարբեր կրեմների, ըմպելիքների, դեսերտների ու թխվածքների պատրաստման համար:
Այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել սև սուրճ:

Շոկոլադե տորթ

Կրոկեմբուշ շոկոլադով

Տորթ Զեբր

Շոկոլադե-սրճային թխվածքաբլիթ

Բրաունի սրճային կարամելով

Սրճային բազմաշերտ տորթ

Տորթ շոկոլադե մուսսով և նուտելլայով

Տորթ Օպերա

Տորթ «Մոկկա»

Տորթ «Ֆերրերո Ռոշե»

Բավարիական շոկոլադե տորթ

Պունշ սուրճով և պաղպաղակով