սուրճ սև
թարգմանություն՝ на русском - чёрный кофе, in English - black coffee
Սև սուրճի հայրենիքը Եթովպիան է: Սուրճը կարող է դրական ազդեցություն ունենալ նյարդային, երիկամային համակարգի, թոքերի, մարսողության, ինչպես նաև արյան շրջանառության վրա: Հայտնի են սուրճի արաբիկա ( ամենատարածված տեսակն է ), ռոբուստա (ավելի շատ կոֆեին է պարունակում, բայց հոտով զիջում է արաբիկային) և լիբերյան ( բույրով և համով զիջում է մնացած տեսակներին ) տեսակները, որոնք միմյանցից տարբերվում են բույրով ու համով:
Սուրճը խոհարարության մեջ օգտագործվում է ամենատարբեր կրեմների, ըմպելիքների, դեսերտների ու թխվածքների պատրաստման համար:
Այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել սև սուրճ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/rulet-tryufel-10-420x400.jpg)
Ռուլետ “Տրյուֆել”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/surj-late-tany-7-420x400.jpg)
Սուրճ լատե տանը
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/espresso-5-420x400.jpg)
Սուրճ Էսպրեսո