սպիտակաձավար
թարգմանություն՝ на русском - манная крупа, in English - semolina
Սպիտակաձավարը ցորենի հատիկներից ստացված զանգված է, որը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանից պատրաստում են շիլաներ, որոնք շատ օգտակար են հատկապես երեխաների համար: Այն պարունակում է վիտամիններ, կալիում, կալցիում և այլ միկրոէլեմենտներ, որոնք շատ անհրաժեշտ են առողջ օրգանիզմ ունենալու համար:
Սպտակաձավարն օգտագործում են մուսսեր, պուդինգներ, դեսերտներ, կետլետներ, սուֆլեներ, թխվածքներ պատրաստելու համար: Հատկապես հետաքրքիր և նուրբ են ստացվում սպիտակաձավարով պատրաստված բիսկվիթները և կեքսերը:
Այա այս համեղ բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել սպիտակաձավար:
Սպիտակաձավարով թխվածք
Կաղամբով պահքային կոտլետ
Շոռաբլիթներ բալի սոուսով
Մուսս սև հաղարջով
Շոկոլադով ու սպիտակաձավարով դեսերտ
Խնձորով կարկանդակ
Պահքային շոկոլադե թխվածք
Կիտրոնով ու սպիտակաձավարով կրեմ
Տորթ «Երանություն»
Մանդարինով պիրոգ
Պիրոգ «Բասբուսա»
Շոկոլադով և կակաչի սերմով տորթ