սպիտակաձավար
թարգմանություն՝ на русском - манная крупа, in English - semolina
Սպիտակաձավարը ցորենի հատիկներից ստացված զանգված է, որը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանից պատրաստում են շիլաներ, որոնք շատ օգտակար են հատկապես երեխաների համար: Այն պարունակում է վիտամիններ, կալիում, կալցիում և այլ միկրոէլեմենտներ, որոնք շատ անհրաժեշտ են առողջ օրգանիզմ ունենալու համար:
Սպտակաձավարն օգտագործում են մուսսեր, պուդինգներ, դեսերտներ, կետլետներ, սուֆլեներ, թխվածքներ պատրաստելու համար: Հատկապես հետաքրքիր և նուրբ են ստացվում սպիտակաձավարով պատրաստված բիսկվիթները և կեքսերը:
Այա այս համեղ բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել սպիտակաձավար:
Մսով և ձվով ուտեստ
Շոռակարկանդակ կիտրոնով
Կաղամբով կոտլետներ
Բալով մուսս
Տնական շոռակարկանդակ
Շոկոլադով և բալով տորթ
Խնձորով պանրիկ առանց ալյուրի
Իտալական թխվածք “Sfogliatella”
Թխվածք Զատիկի համար
Կարտոֆիլով և սնկով ջեռեփուկ
Շոկոլադե օրիգինալ կեքս
Պահքային “Նապոլեոն”