վանիլին

թարգմանություն՝ на русском - ванилин, in English - vanilla

Վանիլինը խոհարարության մեջ ամենաշատ օգտագործվող համեմունքներից մեկն է համարվում: Աշխարհում հայտնի են վանիլինի շուրջ 100 տեսակներ, սակայն խոհարարության մեջ օգտագործվում է վանիլինի փոշին, էքստրակտը, փայտիկն ու էսենցիան: Չնայած իր քաղցր հոտին, վանիլինը դառնահամ է:
Վանիլինը խոհարարության մեջ օգտագործվում է թխվածքների, դեսերտների, բուլկիների, թխվածքաբլիթների, կուլիչների ու մի շարք այլ քաղցրավենիքների մեջ:
Սակայն, վանիլին օգտագործելիս հարկավոր էզգույշ լինել չափաքանակների հետ, քանի որ շատ օգտագործման դեպքում թխվածքներն և աղանդերը ձեռք են բերում դառնություն: Հիմնականում թխվածքների համար օգտագործում են առավելագույնը 1թ/գդ վանիլինի փոշի:
Վանիլինի էսենցիան և էքստրակտը մուգ գունավորմաբ հեղուկներ են, որոնք ներկայումս ավելի շատ են կիրառվում, քան վանիլինի փոշին կամ փայտիկը:
Վանիլինի փայտիկը օգտագործում են հետևյալ կերպ. դանակով երկայնական կտրվածք են անում և օգտագործում միջուկը: Վերջինս, իհարկե, աննկարագրելի նուրբ համ է հաղորդում աղանդերին, սակայն միջուկի մեջ առկա սև մասնիկները չեն լուծվում խմորի կամ կրեմի մեջ, ուստի վանիլինի փայտիկի օգտագործումը փոքր-ինչ անհատական բնույթ է կրում:

Վանիլինը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար, քանի որ բարձրացնում է աշխատունակությունը, բարելավում է ախորժակն ու կարգավորում մարսողական համակարգը:
Ծանոթացեք այս բաղադրատոմսերին, որոնք անպայման Ձեզ դուր կգան:

տորթ-պանչո
Տորթ «Պանչո»
Էգգ--նոգ-1
Էգգ-նոգ՝ ամանորյա ըմպելիք
Շոկոլադե աղանդեր «Ամանորյա գերան»
թխվածք-փարիզ-բրեստ
Թխվածք «Փարիզ-Բրեստ»
ֆրանսիական-դեսերտ-5
Փարիզյան դեսերտ
բանանով-կարկանդակ
Բանանով պիրոգ
չիզքեյք
Չիզքեյք «Նյու Յորք»
դարչինով-բուլկի
Դարչինով բուլկիներ
տոնական-թխվածք-1
Տոնական թխվածք «Իսաննա»
կորժիկ
Կորժիկ
կրեմ-մուսլին
Կրեմ «Մուսլին»
կեռասի մուրաբա
Կեռասի մուրաբա
12...10...