վարունգ

թարգմանություն՝ на русском - огурец, in English - cucumber

Այն համեղ բանջարեղենի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Իր թարմեցնող, անուշաբույր ու օգտակար հատկությունների շնորհիվ օգտագործվում է ինչպես բժշկության, կոսմետոլոգիայի, այնպես էլ խոհարարության մեջ: Այն աճեցնում են բաց ու փակ տարածքներում, ինչպես նաև տնային պայմաններում:

Խոհարարության մեջ այն օգտագործվում է թարմ և մարինացված վիճակում: Վարունգից պատրաստում են աղցաններ, ապուրներ ու բանջարեղենային կերակուրներ, այն հրաշալի համադրվում է նաև թանի հետ: Վարունգ կարող եք ձեռք բերել մայիս-հոկտեմբեր ամիսներին:

Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:

ծաղկակաղամբով-աղցան
Ծաղկակաղամբով աղցան
ձնեմարդ 1
Պանրով նախուտեստ «Ձնեմարդ»
վարունգի մարինադ
Վարունգի մարինադ
բուլղարական-աղցան-1
Բուլղարական աղցան
Խոզապուխտով-ու-սալորաչրով-աղցան-1
Խոզապուխտով ու սալորաչրով աղցան
հավի-կրծքամսով-աղցան-1
Հավով ու բանջարեղենով աղցան
աղցան-քամած-մածունով-1
Աղցան քամած մածունով
բանջարեղենային-աղցան-1
Բանջարեղենային աղցան ֆետա պանրով
Աղցան-Գունագեղություն-1
Աղցան «Ամառային»
մսով-ու-վարունգով-աղցան-1
Մսով ու վարունգով աղցան
Աղցան-«Ծիածան»-1
Աղցան «Ծիածան»
Գարնանային աղցան
12...