վարունգ
թարգմանություն՝ на русском - огурец, in English - cucumber
Այն համեղ բանջարեղենի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Իր թարմեցնող, անուշաբույր ու օգտակար հատկությունների շնորհիվ օգտագործվում է ինչպես բժշկության, կոսմետոլոգիայի, այնպես էլ խոհարարության մեջ: Այն աճեցնում են բաց ու փակ տարածքներում, ինչպես նաև տնային պայմաններում:
Խոհարարության մեջ այն օգտագործվում է թարմ և մարինացված վիճակում: Վարունգից պատրաստում են աղցաններ, ապուրներ ու բանջարեղենային կերակուրներ, այն հրաշալի համադրվում է նաև թանի հետ: Վարունգ կարող եք ձեռք բերել մայիս-հոկտեմբեր ամիսներին:
Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:
Ծաղկակաղամբով աղցան
Պանրով նախուտեստ «Ձնեմարդ»
Վարունգի մարինադ
Բուլղարական աղցան
Խոզապուխտով ու սալորաչրով աղցան
Հավով ու բանջարեղենով աղցան
Աղցան քամած մածունով
Բանջարեղենային աղցան ֆետա պանրով
Աղցան «Ամառային»
Մսով ու վարունգով աղցան
Աղցան «Ծիածան»
Գարնանային աղցան