վարունգ մարինացված
թարգմանություն՝ на русском - маринованный огурец, in English - pickled cucumber
Ջրալի, համեղ մարինացված վարունգը շատերի սիրելին է համարվում: Այն կարող եք ձեռք բերել ինչպես մթերային խոնութներից, այնպես էլ պատրաստել ինքներդ: Վարունգները մարինացնելու համար անհրաժեշտ է թարմ վարունգները լավ լվանալ, շարել բանկայի մեջ, ավելացնել էսենցիա, սխտոր ու կոճապղպեղ, այնուհետև մարինացնել:
Մարինացված վարունգն օգտագործվում է նաև աղցաններ, ապուրներ, կարկանդակներ, սենդվիչներ ու բուտերբրոդներ պատրաստելու համար:
Այս բաղադրատոմսերին կարող եք ավելացնել մարինացված վարունգ:

Աղցան «Ամանորյա կոներ»

Կարտոֆիլով և թթու կաղամբով աղցան

Թթու կաղամբով և լոբով աղցան

Աղցան «Խոզուկ»

Լոբով ու երշիկով աղցան

Ազու թաթարական եղանակով

Հավով ու բանջարեղենով աղցան

Սնկով ու վարունգով աղցան

Աղցան «Մազուրկա»

Լավաշով ծրարներ

Տավարի լեզու երեք սոուսով

Պանրով և բազուկով տոնական աղցան