վարունգ մարինացված
թարգմանություն՝ на русском - маринованный огурец, in English - pickled cucumber
Ջրալի, համեղ մարինացված վարունգը շատերի սիրելին է համարվում: Այն կարող եք ձեռք բերել ինչպես մթերային խոնութներից, այնպես էլ պատրաստել ինքներդ: Վարունգները մարինացնելու համար անհրաժեշտ է թարմ վարունգները լավ լվանալ, շարել բանկայի մեջ, ավելացնել էսենցիա, սխտոր ու կոճապղպեղ, այնուհետև մարինացնել:
Մարինացված վարունգն օգտագործվում է նաև աղցաններ, ապուրներ, կարկանդակներ, սենդվիչներ ու բուտերբրոդներ պատրաստելու համար:
Այս բաղադրատոմսերին կարող եք ավելացնել մարինացված վարունգ:
Աղցան «Ամանորյա կոներ»
Կարտոֆիլով և թթու կաղամբով աղցան
Թթու կաղամբով և լոբով աղցան
Աղցան «Խոզուկ»
Լոբով ու երշիկով աղցան
Ազու թաթարական եղանակով
Հավով ու բանջարեղենով աղցան
Սնկով ու վարունգով աղցան
Աղցան «Մազուրկա»
Լավաշով ծրարներ
Տավարի լեզու երեք սոուսով
Պանրով և բազուկով տոնական աղցան