վարունգ
թարգմանություն՝ на русском - огурец, in English - cucumber
Այն համեղ բանջարեղենի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Իր թարմեցնող, անուշաբույր ու օգտակար հատկությունների շնորհիվ օգտագործվում է ինչպես բժշկության, կոսմետոլոգիայի, այնպես էլ խոհարարության մեջ: Այն աճեցնում են բաց ու փակ տարածքներում, ինչպես նաև տնային պայմաններում:
Խոհարարության մեջ այն օգտագործվում է թարմ և մարինացված վիճակում: Վարունգից պատրաստում են աղցաններ, ապուրներ ու բանջարեղենային կերակուրներ, այն հրաշալի համադրվում է նաև թանի հետ: Վարունգ կարող եք ձեռք բերել մայիս-հոկտեմբեր ամիսներին:
Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:

Բլղուրով ու հավի լյարդով աղցան

Աղցան «Նեպտուն»

Աղցան «Անակնկալ»

Կորեական աղցան՝ վարունգով

Կեֆիրով ապուր

Հավի մսով տորտիլյա

Կորեական աղցան

Հունական աղցան նորովի

Հավի փափկամսով և լոլիկով աղցան

Եգիպտացորենով աղցան

Աղցան ”Զատիկի բույն”

Արագ աղցան