վարունգ
թարգմանություն՝ на русском - огурец, in English - cucumber
Այն համեղ բանջարեղենի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Իր թարմեցնող, անուշաբույր ու օգտակար հատկությունների շնորհիվ օգտագործվում է ինչպես բժշկության, կոսմետոլոգիայի, այնպես էլ խոհարարության մեջ: Այն աճեցնում են բաց ու փակ տարածքներում, ինչպես նաև տնային պայմաններում:
Խոհարարության մեջ այն օգտագործվում է թարմ և մարինացված վիճակում: Վարունգից պատրաստում են աղցաններ, ապուրներ ու բանջարեղենային կերակուրներ, այն հրաշալի համադրվում է նաև թանի հետ: Վարունգ կարող եք ձեռք բերել մայիս-հոկտեմբեր ամիսներին:
Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:
Բլղուրով ու հավի լյարդով աղցան
Աղցան «Նեպտուն»
Աղցան «Անակնկալ»
Կորեական աղցան՝ վարունգով
Կեֆիրով ապուր
Հավի մսով տորտիլյա
Կորեական աղցան
Հունական աղցան նորովի
Հավի փափկամսով և լոլիկով աղցան
Եգիպտացորենով աղցան
Աղցան ”Զատիկի բույն”
Արագ աղցան