վարունգ
թարգմանություն՝ на русском - огурец, in English - cucumber
Այն համեղ բանջարեղենի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Իր թարմեցնող, անուշաբույր ու օգտակար հատկությունների շնորհիվ օգտագործվում է ինչպես բժշկության, կոսմետոլոգիայի, այնպես էլ խոհարարության մեջ: Այն աճեցնում են բաց ու փակ տարածքներում, ինչպես նաև տնային պայմաններում:
Խոհարարության մեջ այն օգտագործվում է թարմ և մարինացված վիճակում: Վարունգից պատրաստում են աղցաններ, ապուրներ ու բանջարեղենային կերակուրներ, այն հրաշալի համադրվում է նաև թանի հետ: Վարունգ կարող եք ձեռք բերել մայիս-հոկտեմբեր ամիսներին:
Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:
Հավի մսով և պանրով աղցան
Տավարի լեզու 3 տեսակի սոուսով
Եգիպտացորենով աղցան
Աղցան հավի մսով և լոբով
Նախուտեստ հազարի տերևներով և պանրային միջուկով
Աղցան սնկով և բազուկով
Աղցան հավի կրծքամսով և բանջարեղենով
Աղցան մարինացված բանջարեղենով
Բուլղարական սառը ապուր վարունգով
Շաուրմա
Վարունգով ռուլետներ կաթնաշոռային միջուկով
Աղցան ծովախեցգետնի ձողիկներով