վարունգ

թարգմանություն՝ на русском - огурец, in English - cucumber

Այն համեղ բանջարեղենի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Իր թարմեցնող, անուշաբույր ու օգտակար հատկությունների շնորհիվ օգտագործվում է ինչպես բժշկության, կոսմետոլոգիայի, այնպես էլ խոհարարության մեջ: Այն աճեցնում են բաց ու փակ տարածքներում, ինչպես նաև տնային պայմաններում:

Խոհարարության մեջ այն օգտագործվում է թարմ և մարինացված վիճակում: Վարունգից պատրաստում են աղցաններ, ապուրներ ու բանջարեղենային կերակուրներ, այն հրաշալի համադրվում է նաև թանի հետ: Վարունգ կարող եք ձեռք բերել մայիս-հոկտեմբեր ամիսներին:

Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:

Կիսաքաղցր թթու վարունգ
Հունական աղցան
Աղցան տավարի լեզվով
Բանջարեղենային աղցան ֆետա պանրով
Աղցան ”Նեպտուն”
Թեթև աղցան վարունգով
Բուլղարական աղցան
Պեկինյան կաղամբով աղցան
Աղցան բանջարեղենային ժապավեներով
Իսպանական ապուր ՛՛Գասպաչո՛՛
Աղցան ”Ծովաստղ”
Աղցան ”Ծովային”
...45...