վարունգ
թարգմանություն՝ на русском - огурец, in English - cucumber
Այն համեղ բանջարեղենի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Իր թարմեցնող, անուշաբույր ու օգտակար հատկությունների շնորհիվ օգտագործվում է ինչպես բժշկության, կոսմետոլոգիայի, այնպես էլ խոհարարության մեջ: Այն աճեցնում են բաց ու փակ տարածքներում, ինչպես նաև տնային պայմաններում:
Խոհարարության մեջ այն օգտագործվում է թարմ և մարինացված վիճակում: Վարունգից պատրաստում են աղցաններ, ապուրներ ու բանջարեղենային կերակուրներ, այն հրաշալի համադրվում է նաև թանի հետ: Վարունգ կարող եք ձեռք բերել մայիս-հոկտեմբեր ամիսներին:
Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:
Նեխուրով աղցան
Կաղամբով և վարունգով աղցան
Վարունգով և ծովախեցգետնի ձողիկներով աղցան
Իտալական աղցան
Ծաղկակաղամբով աղցան
Նրբերշիկով ձվածեղ “Երիցուկներ”
Կանապե ”Նավակներ”
Պանրային խորտիկ-տորթ
Տարտալետկա ”Կատուներ”
Կանապե
Օրիգինալ աղցան նարնջի մեջ
Շվեդական բուտերբրոդ-տորթ