վարունգ
թարգմանություն՝ на русском - огурец, in English - cucumber
Այն համեղ բանջարեղենի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Իր թարմեցնող, անուշաբույր ու օգտակար հատկությունների շնորհիվ օգտագործվում է ինչպես բժշկության, կոսմետոլոգիայի, այնպես էլ խոհարարության մեջ: Այն աճեցնում են բաց ու փակ տարածքներում, ինչպես նաև տնային պայմաններում:
Խոհարարության մեջ այն օգտագործվում է թարմ և մարինացված վիճակում: Վարունգից պատրաստում են աղցաններ, ապուրներ ու բանջարեղենային կերակուրներ, այն հրաշալի համադրվում է նաև թանի հետ: Վարունգ կարող եք ձեռք բերել մայիս-հոկտեմբեր ամիսներին:
Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:

Նեխուրով աղցան

Կաղամբով և վարունգով աղցան

Վարունգով և ծովախեցգետնի ձողիկներով աղցան

Իտալական աղցան

Ծաղկակաղամբով աղցան

Նրբերշիկով ձվածեղ “Երիցուկներ”

Կանապե ”Նավակներ”

Պանրային խորտիկ-տորթ

Տարտալետկա ”Կատուներ”

Կանապե

Օրիգինալ աղցան նարնջի մեջ

Շվեդական բուտերբրոդ-տորթ