վարունգ
թարգմանություն՝ на русском - огурец, in English - cucumber
Այն համեղ բանջարեղենի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Իր թարմեցնող, անուշաբույր ու օգտակար հատկությունների շնորհիվ օգտագործվում է ինչպես բժշկության, կոսմետոլոգիայի, այնպես էլ խոհարարության մեջ: Այն աճեցնում են բաց ու փակ տարածքներում, ինչպես նաև տնային պայմաններում:
Խոհարարության մեջ այն օգտագործվում է թարմ և մարինացված վիճակում: Վարունգից պատրաստում են աղցաններ, ապուրներ ու բանջարեղենային կերակուրներ, այն հրաշալի համադրվում է նաև թանի հետ: Վարունգ կարող եք ձեռք բերել մայիս-հոկտեմբեր ամիսներին:
Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:
Ձվով և խոզապուխտով աղցան
Հավի մսով աղցան Լեդի
Սոուս “Թարթար”
Հունական աղցան
Ռոլլ սենդվիչ
Բանջարեղենով ռուլետ
Լավաշով ռուլետ
Բանջարեղենով աղցան
Կաղամբով աղցան
Ծովախեցգետնի ձողիկներով աղցան
Մսով և վարունգով աղցան
“Զմրուխտե” աղցան