տանձ
թարգմանություն՝ на русском - груша, in English - pear
Տանձը վարդազգիների դասին պատկանող միրգ է: Այն հայտնի է իր համով և քիչ կալորիականությամբ: Ամրապնդում է ոսկորները, պաշտպանում դիաբետից ու դրական ազդեցություն է ունենում թոքերի վրա:
Տանձից պատրաստում են մուրաբաներ, իսկ թարմ վիճակում օգտագործում են թխվածքների, դեսերտների ու աղցանների մեջ: Ի տարբերություն այլ մրգերի, տանձն ալերգիա չի առաջացնում, այդ իսկ պատճառով էլ թույլատրվում է ուտել անգամ մանուկներին: Այս միրգը կարող եք ձեռք բերել հոկտեմբեր-դեկտեմբեր ամիսներին:
Համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք Ձեզ պետք կգան:
Մրգային աղցան մասկարպոնեով
Մաֆիններ տանձով ու կեֆիրով
Մյուսլի՝ սեփական ձեռքերով
Տանձով կարկանդակ սերուցքային կրեմով
Տանձ շերտավոր խմորով
Տանձով տորթ
Տորթ «Տանձը կարամելի մեջ»
Արբած տանձ
Հավի մսով և տանձով տաք աղցան
Մեղրով տանձ շերտավոր խմորի մեջ
Ելակով և տանձով տորթ
Կարամելային և սրճային մուսսով ֆրանսիական աղանդեր