տանձ
թարգմանություն՝ на русском - груша, in English - pear
Տանձը վարդազգիների դասին պատկանող միրգ է: Այն հայտնի է իր համով և քիչ կալորիականությամբ: Ամրապնդում է ոսկորները, պաշտպանում դիաբետից ու դրական ազդեցություն է ունենում թոքերի վրա:
Տանձից պատրաստում են մուրաբաներ, իսկ թարմ վիճակում օգտագործում են թխվածքների, դեսերտների ու աղցանների մեջ: Ի տարբերություն այլ մրգերի, տանձն ալերգիա չի առաջացնում, այդ իսկ պատճառով էլ թույլատրվում է ուտել անգամ մանուկներին: Այս միրգը կարող եք ձեռք բերել հոկտեմբեր-դեկտեմբեր ամիսներին:
Համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք Ձեզ պետք կգան:

Մրգային աղցան մասկարպոնեով

Մաֆիններ տանձով ու կեֆիրով

Մյուսլի՝ սեփական ձեռքերով

Տանձով կարկանդակ սերուցքային կրեմով

Տանձ շերտավոր խմորով

Տանձով տորթ

Տորթ «Տանձը կարամելի մեջ»

Արբած տանձ

Հավի մսով և տանձով տաք աղցան

Մեղրով տանձ շերտավոր խմորի մեջ

Ելակով և տանձով տորթ

Կարամելային և սրճային մուսսով ֆրանսիական աղանդեր