տանձ
թարգմանություն՝ на русском - груша, in English - pear
Տանձը վարդազգիների դասին պատկանող միրգ է: Այն հայտնի է իր համով և քիչ կալորիականությամբ: Ամրապնդում է ոսկորները, պաշտպանում դիաբետից ու դրական ազդեցություն է ունենում թոքերի վրա:
Տանձից պատրաստում են մուրաբաներ, իսկ թարմ վիճակում օգտագործում են թխվածքների, դեսերտների ու աղցանների մեջ: Ի տարբերություն այլ մրգերի, տանձն ալերգիա չի առաջացնում, այդ իսկ պատճառով էլ թույլատրվում է ուտել անգամ մանուկներին: Այս միրգը կարող եք ձեռք բերել հոկտեմբեր-դեկտեմբեր ամիսներին:
Համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք Ձեզ պետք կգան:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/tandzov-inkuyzov-tort-8-420x400.jpg)
Տանձով և ընկույզով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/karamelacvac-tandzov-karkandak-9-420x400.jpg)
Կարամելացված տանձով կարկանդակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/tandzov-karkandak-Tarte-Tatin-7-420x400.jpg)
Տանձով կարկանդակ Tarte Tatin