տաքդեղ

թարգմանություն՝ на русском - перец, in English - pepper

Տաքդեղի հայրենիքը Կենտրոնական Ամերիկան է: Բնության մեջ գոյություն ունի տաքդեղի շուրջ 2000 տեսակ, որոնք միմյանցից տարբերվում են իրենց գունավորմամբ, մեծությամբ, համով ու հոտով: Վերջիններս լինում են կարմիր, կանաչ, դեղին, նարնջագույն, որոնք գեղեցիկ գունավորում են հաղորդում դրանցով պատրաստված ուտեստներին և աղցաններին: Հայտնի են բուլղարական, սև կարդինալ, յովա, չիլի, Կալիֆորնիայի հրաշք, Վիկտորյա տեսակները:

Տաքդեղը կարգավորում է արյան ճնշումը, բարելավում ախորժակը, նպաստում եղունգների ու մազերի աճին: Տաքդեղն օգտագործում են ապուրների, տաք ուտեստների, մսային ու բանջարեղենային կերակուրների պատրաստման ժամանակ: Այն մի շարք աղցանների անբաժան մասն է կազմում և կարող եք ձեռք բերել մայիս-հոկտեմբեր ամիսներին:

Տաքդեղով շատ համեղ բաղադրատոմսեր կան, որոնք ներկայացնում ենք Ձեր ուշադրությանը:

havi-msov-tortilya-1
Հավի մսով տորտիլյա
brndzov-lobov-axcan
Բրնձով, լոբով և հավի մսով աղցան
koreakan-axcan
Կորեական աղցան
havi-bud-banjarexenov
Հավի բուդ բրնձով և բանջարեղենով
lahmajo
Լահմաջո
lconvac-shampinion
Լցոնված շամպինիոն
Պիցցա ՛՛Կայծակ՛՛
Ամանորյա կանապե (6 տարբերակ)
Կարտոֆիլով աղցան իսպանական ձևով
Մսով ռուլետ բրնձով և բանջարեղենով
Ռուլետ ձկով հալած պանրով
Հավի բդիկներ լցոնված սնկով
12...