տաքդեղ

թարգմանություն՝ на русском - перец, in English - pepper

Տաքդեղի հայրենիքը Կենտրոնական Ամերիկան է: Բնության մեջ գոյություն ունի տաքդեղի շուրջ 2000 տեսակ, որոնք միմյանցից տարբերվում են իրենց գունավորմամբ, մեծությամբ, համով ու հոտով: Վերջիններս լինում են կարմիր, կանաչ, դեղին, նարնջագույն, որոնք գեղեցիկ գունավորում են հաղորդում դրանցով պատրաստված ուտեստներին և աղցաններին: Հայտնի են բուլղարական, սև կարդինալ, յովա, չիլի, Կալիֆորնիայի հրաշք, Վիկտորյա տեսակները:

Տաքդեղը կարգավորում է արյան ճնշումը, բարելավում ախորժակը, նպաստում եղունգների ու մազերի աճին: Տաքդեղն օգտագործում են ապուրների, տաք ուտեստների, մսային ու բանջարեղենային կերակուրների պատրաստման ժամանակ: Այն մի շարք աղցանների անբաժան մասն է կազմում և կարող եք ձեռք բերել մայիս-հոկտեմբեր ամիսներին:

Տաքդեղով շատ համեղ բաղադրատոմսեր կան, որոնք ներկայացնում ենք Ձեր ուշադրությանը:

Պիցցա առանց խմորի
Բանջարեղենային պիրոգ
Օմլետ ջեռոցում
Շակշուկա
Աղցան տավարի լեզվով
Մեքսիկական ապուր Albondigas
Մսով կծու ռագու
Խաշլամա
Պաելյա
Կորեական աղցան բողկով
Մեքսիկական ապուր ”Chili con carne”
Վրացական ուտեստ ”Լոբիո”
...34...