փխրեցուցիչ
թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder
Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:
Բանանով պիրոգ կարամելային սոուսով
Տորթ-սուֆլե բալով
Սրճային տորթ
Ամանորյա թխվածքաբլիթներ
Կարամելային թխվածքաբլիթներ
Տորթ Զեբր
Թխվածք «Ամանորյա պսակ»
Շոկոլադե տորթ մարշմելոուով
Ամանորյա թխվածք սառեցրած բալով և սուֆլեով
Մեղրով բիսկվիթ ընկույզով և շոկոլադե ջնարակով
Տորթ «Շոկոլադե բուրգ»
Կիտրոնով ռուլետ