փխրեցուցիչ
թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder
Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:
Տորթ բանանով և սուֆլեով
Կրեկեր կտավատի սերմերով
Տորթ «Կիվի»
Սուպեր շոկոլադե բիսկվիթ
Բիսկվիթային ռուլետ «Ձմերուկ»
Շտրեյզելյան տորթ
Չիզքեյք բեզեով
Շոկոլադե տորթ կարամելային շերտով
Տրյուֆելային տորթ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթ
Տորթ «Մարս»
Չիզքեյք «Բրաունի ազնվամորիով»