փխրեցուցիչ
թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder
Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-bananov-sufleov-11-420x400.jpg)
Տորթ բանանով և սուֆլեով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/kreker-ktavati-sermerov-9-420x400.jpg)
Կրեկեր կտավատի սերմերով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-kivi-15-420x400.jpg)
Տորթ «Կիվի»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/super-shokolade-tort-7-420x400.jpg)
Սուպեր շոկոլադե բիսկվիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/biskvitayin-rulet-dzmeruk-21-420x400.jpg)
Բիսկվիթային ռուլետ «Ձմերուկ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/shtreyzelyan-tort-12-420x400.jpg)
Շտրեյզելյան տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/cheescake-bezeov-19-420x400.jpg)
Չիզքեյք բեզեով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/shokolade-tort-karamelayin-shertov-11-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ կարամելային շերտով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tryufelyan-tort-10-420x400.jpg)
Տրյուֆելային տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/katnashorov-txvacqablit-9-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-mars-10-420x400.jpg)
Տորթ «Մարս»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/chescake-brauni-aznvamoriov-10-420x400.jpg)
Չիզքեյք «Բրաունի ազնվամորիով»