փխրեցուցիչ
թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder
Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:

Դիետիկ աղանդեր ”Clouds”

Տորթ «Գվադելուպա»

Տորթ «Էլինա»

Կաթնաշոռով և խնձորով պիրոգ

Օլադի դդմիկով

Սպանախով և լոլիկով ռուլետ

Շոկոլադե բիսկվիթ տորթի համար

Շոկոլադե թխվածք մուսսով և ազնվամորիով

Տորթ «Լենինգրադյան»

Ռագու տավարի մսով և սնկի խմորագնդիկներով

Կաթնաշոռով ձողիկներ

Տորթ «Diabella»