փխրեցուցիչ
թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder
Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:

Արագ շերտավոր խմոր

Թխվածքաբլիթ «Բրաունի կաթնաշոռով»

Շոկոլադե տորթ ընկուզային բեզեով

Նորվեգական տորթ ”VERDENS BESTE KAKE”

Ծննդյան տորթ

Պիրոգ «Կարամելային խնձոր»

Չիզքեյք JUNIOR’S-ից

Կաթնաշոռով փքաբլիթներ

Դդումով տորթ

Շոկոլադե փխրուն թխվածքաբլիթ

Ազնվամորիով պիրոգ

Ազնվամորիով թխվածք