փխրեցուցիչ

թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder

Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:

Ջեմով թխվածքներ
Սպիտակաձավարով և կաթնաշոռով թխվածք
Տորթ ”Միշել”
Պանրային ձողիկներ ապուրի համար
Տրյուֆելային տորթ սպիտակ շոկոլադով
Շոկոլադե փանքեյք
Պիրոգ սև հաղարջով
Կեքս խտացրած կաթով
Տորթ – սուֆլե ազնվամորիով
Շոկոլադե թխվածք կաթնային սուֆլեով
Օլադի հոլանդական ձևով
Տորթ կաթնաշոռախնձորային կրեմով
...10...2627...30...