փխրեցուցիչ
թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder
Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/mandarinov-pirog-9-420x400.jpg)
Մանդարինով պիրոգ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/bananov-karkandak-9-420x400.jpg)
Բանանով կարկանդակներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/shokolade-whoopie-11-420x400.jpg)
Շոկոլադե ” Whoopie”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/shokolade-rulet-srjayin-kremov-18-420x400.jpg)
Շոկոլադե ռուլետ սրճային կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/narinji-kremov-tort-11-420x400.jpg)
Նարինջի կրեմով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/mrgayin-mijukov-cupcake-11-420x400.jpg)
Մրգային միջուկով քափքեյք
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/katnashorov-bananov-tort-10-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով և բանանով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/txvacqablit-red-velvet-8-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ “Red Velvet”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/shorakarkandak-xtacrats-katov-11-420x400.jpg)
Շոռակարկանդակ խտացրած կաթով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/ttvaserov-tort-11-420x400.jpg)
Թթվասերով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/panrov-dzvov-xortik-7-420x400.jpg)
Պանրով և ձվով խորտիկ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/katnahsorov-bananov-oladi-8-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով և բանանով օլադի