փխրեցուցիչ
թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder
Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/brauni-katnahsorov-6-420x400.jpg)
Բրաունի կաթնաշոռով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/katnashorov-dexcov-bulki-8-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով և դեղձով բուլկի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/tort-antari-xrjit-11-420x400.jpg)
Տորթ «Անտառի խրճիթ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/qunjutov-txvacqablit-5-420x400.jpg)
Քունջութով թխվածքաբլիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/katnashorov-pqablit-6-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով փքաբլիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/tort-shvartsvald-9-420x400.jpg)
Տորթ “Շվարցվալդ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/xndzori-mijukov-bulki-6-420x400.jpg)
Խնձորի միջուկով բուլկի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/capcake-ferrero-rocher-4-420x400.jpg)
Քափքեյք «Ferrero Rocher»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/shokolade-txvacqablit-6-420x400.jpg)
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/katnahsorov-bulki-varder-9-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով բուլկի «Վարդեր»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/pak-pizza-7-420x400.jpg)
“Փակ” պիցցա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/paxlava-7-420x400.jpg)
Փախլավա