փխրեցուցիչ
թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder
Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:
Հավով ու կարտոֆիլով կարկանդակներ
Պանրով ռուլետ
Դասական կեքս չամիչով
Հունգարական կարկանդակ «Ժերբո»
Սալորաչրով կեքս
Տորթ «Ոսկե բանալի»
Տորթ «Սնիկերս»
Կաթնաշոռային կարկանդակ «Ընձուղտ»
Բրաունի բալով, ընկույզով ու կաթնաշոռով
Հայկական կաթնահունց
Թթվասերային կարկանդակ խնձորով ու դարչինով
Զատիկի նապաստակներ