փխրեցուցիչ
թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder
Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:
![Թխվածքաբլիթ Ակնթարթ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Թխվածքաբլիթ-ակնթարթ-1.jpg)
Թխվածքաբլիթ «Ակնթարթ»
![Թխվածքաբլիթ-Ժապավեն-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Թխվածքաբլիթ-Ժապավեն-1.jpg)
Թխվածքաբլիթ «Ժապավեն»
![Կիտրոնով-ու-չամիչով-պիրոգ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Կիտրոնով-ու-չամիչով-պիրոգ-1.jpg)
Կիտրոնով ու չամիչով պիրոգ
![Շոկոլադե-թխվածքաբլիթներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Շոկոլադե-թխվածքաբլիթներ-1.jpg)
Շոկոլադե թխվածքաբլիթներ
![Պիրոգ-Կարամելային-խնձոր-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Պիրոգ-Կարամելային-խնձոր-1.jpg)
Պիրոգ «Կարամելային խնձոր»
![Քունջութով-ու-բանանով-շոկոլադե-կեքս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Քունջութով-ու-բանանով-շոկոլադե-կեքս-1.jpg)
Քունջութով ու բանանով շոկոլադե կեքս
![Կաթնային-թխվածքաբլիթներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Կաթնային-թխվածքաբլիթներ-1.jpg)
Կաթնային թխվածքաբլիթներ
![լեհական-կեքս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/լեհական-կեքս-1.jpg)
Լեհական կեքս
![Բանանով-ու-նարնջով-թխվածքաբլիթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Բանանով-ու-նարնջով-թխվածքաբլիթ-1.jpg)
Բանանով ու նարինջով թխվածքաբլիթ
![Մարմարե-կեքս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Մարմարե-կեքս-1.jpg)
Մարմարե կեքս
![Խնձորով-պիրոգ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Խնձորով-պիրոգ-1.jpg)
Խնձորով պիրոգ
![Սրճային-պիրոգ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Սրճային-պիրոգ-1.jpg)
Սրճային պիրոգ