քացախ գինու
թարգմանություն՝ на русском - винный уксус, in English - wine vinegar
Գինու քացախը ստանում են գինու վերամշակումից: Այն լայնորեն օգտագործում են խոհանոցում: Այն ավելացնում են աղցանների, մարինադների, թանձրուկների (սոուս) մեջ: Սպիտակ գինու քացախը հեշտությամբ փոխարինում է սպիտակ գինուն: Հարկ է դրան ավելացնել շաքարավազ: Գինու քացախը հատկապես տարածված է իտալական խոհանոցում: Իսկ ֆրանսիական խոհանոցում գինու քացախը ավելացնում են ինչպես մարինադներում, այնպես էլ մսային և ձկնային ուտեստներում:
Բաղադրատոմսեր, որոնք տեղ կգտնեն Ձեր խոհանոցում:
Սառը ապուր “Գասպաչո”