օսլա (крахмал)

թարգմանություն՝ на русском - крахмал, in English - starch

Օսլան շատ կարևոր բաղադրիչ է խորանոցում: Այն օգտագործվում է հիմնականում որպես խտացուցիչ՝ տարբեր աղանդերներում, սոուսներում, ըմպելիքներում և այլ ուտեստներում: Հայաստանում ամենատարածված տեսակներն են՝ կարտոֆիլի օսլան, եգիպտացորենի օսլան, ավելի քիչ՝ բրնձի օսլան: Անկախ նրանից, թե ինչ տեսակի օսլա է օգտագործվում, սկզբում այն պետք է լուծել անպայման սառը ջրում, և նոր միայն տաքացնել կամ ավելացնել տաք զանգվածին:

Օսլա կարելի է գտնել ցանկացած սուպերմարկետում, կամ խանութների համեմունքների բաժիններում:

Ստորև կարող եք գտնել բազմազան համեղ բաղադրատոմսեր, որտեղ օգտագործվում է օսլա (крахмал).

Ջեմով-թխվածքաբլիթներ-1
Ջեմով թխվածքաբլիթներ
կարկանդակ-շտերլից
Կարկանդակ «Շտիրլից»
շոկոլադե-չիզքեյք
Շոկոլադե չիզքեյք սալորաչրով
կիտրոնով-կարկանդակ-1
Կիտրոնով կարկանդակ
շոռաբլիթներ-1
Շոռաբլիթներ բալի սոուսով
Բիսկվիթային տորթ հաղարջով ու եփովի կրեմով
խնձորով պիրոգ
Խնձորով ու մերենգայով պիրոգ
վարսակի-փաթիլներով-դեսերտ-1
Վարսակի փաթիլներով ու ազնվամորիով դեսերտ
հատապտղային-տորթ-1
Հատապտղային տորթ-պաղպաղակ
բալով-թխվածք-1
Բալով թխվածք
ելակով-տարտալետկաներ-1
Ելակով տարտալետկաներ
կոկոսով-թխվածք-1
Կոկոսով թխվածք
12...10...