օսլա (крахмал)
թարգմանություն՝ на русском - крахмал, in English - starch
Օսլան շատ կարևոր բաղադրիչ է խորանոցում: Այն օգտագործվում է հիմնականում որպես խտացուցիչ՝ տարբեր աղանդերներում, սոուսներում, ըմպելիքներում և այլ ուտեստներում: Հայաստանում ամենատարածված տեսակներն են՝ կարտոֆիլի օսլան, եգիպտացորենի օսլան, ավելի քիչ՝ բրնձի օսլան: Անկախ նրանից, թե ինչ տեսակի օսլա է օգտագործվում, սկզբում այն պետք է լուծել անպայման սառը ջրում, և նոր միայն տաքացնել կամ ավելացնել տաք զանգվածին:
Օսլա կարելի է գտնել ցանկացած սուպերմարկետում, կամ խանութների համեմունքների բաժիններում:
Ստորև կարող եք գտնել բազմազան համեղ բաղադրատոմսեր, որտեղ օգտագործվում է օսլա (крахмал).
Խոզի միսը չինական ձևով
Շոկոլադե ռուլետ սրճային կրեմով
Նարինջի կրեմով տորթ
Մրգային միջուկով քափքեյք
Տորթ “Տիրամիսու”
Տոնական տորթ «Եռանկյունի»
Թխվածքաբլիթով տորթ “Եղևնի”
Տորթ “Milky”
Կաթնաշոռով և դեղձով բուլկի
Անանասով տորթ
Պաղպաղակ տորթ “Տիրամիսու”
Նարինջով թխվածքաբլիթ