օսլա (крахмал)
թարգմանություն՝ на русском - крахмал, in English - starch
Օսլան շատ կարևոր բաղադրիչ է խորանոցում: Այն օգտագործվում է հիմնականում որպես խտացուցիչ՝ տարբեր աղանդերներում, սոուսներում, ըմպելիքներում և այլ ուտեստներում: Հայաստանում ամենատարածված տեսակներն են՝ կարտոֆիլի օսլան, եգիպտացորենի օսլան, ավելի քիչ՝ բրնձի օսլան: Անկախ նրանից, թե ինչ տեսակի օսլա է օգտագործվում, սկզբում այն պետք է լուծել անպայման սառը ջրում, և նոր միայն տաքացնել կամ ավելացնել տաք զանգվածին:
Օսլա կարելի է գտնել ցանկացած սուպերմարկետում, կամ խանութների համեմունքների բաժիններում:
Ստորև կարող եք գտնել բազմազան համեղ բաղադրատոմսեր, որտեղ օգտագործվում է օսլա (крахмал).

Նրբաբլիթով և կարամելային մուսսով տորթ

Գերմանական կոնֆետ ”Եռանկյունի”

Վանիլային պուդինգով տորթ

Կարամելային Նապոլեոն

Պիրոգ կաթնաշոռով և դդումով

Խոզի միս սոյայի սոուսով և բանջարեղենով

Տորթ «Շոկոլադե-սրճային բեզե»

Պնդուկով տորթ

Կարամելային թխվածքաբլիթներ

Շոկոլադե էկլերներ

Շոկոլադե տորթ մարշմելոուով

Թխվածք փխրուն խմորով