օսլա (крахмал)
թարգմանություն՝ на русском - крахмал, in English - starch
Օսլան շատ կարևոր բաղադրիչ է խորանոցում: Այն օգտագործվում է հիմնականում որպես խտացուցիչ՝ տարբեր աղանդերներում, սոուսներում, ըմպելիքներում և այլ ուտեստներում: Հայաստանում ամենատարածված տեսակներն են՝ կարտոֆիլի օսլան, եգիպտացորենի օսլան, ավելի քիչ՝ բրնձի օսլան: Անկախ նրանից, թե ինչ տեսակի օսլա է օգտագործվում, սկզբում այն պետք է լուծել անպայման սառը ջրում, և նոր միայն տաքացնել կամ ավելացնել տաք զանգվածին:
Օսլա կարելի է գտնել ցանկացած սուպերմարկետում, կամ խանութների համեմունքների բաժիններում:
Ստորև կարող եք գտնել բազմազան համեղ բաղադրատոմսեր, որտեղ օգտագործվում է օսլա (крахмал).
Նրբաբլիթով և կարամելային մուսսով տորթ
Գերմանական կոնֆետ ”Եռանկյունի”
Վանիլային պուդինգով տորթ
Կարամելային Նապոլեոն
Պիրոգ կաթնաշոռով և դդումով
Խոզի միս սոյայի սոուսով և բանջարեղենով
Տորթ «Շոկոլադե-սրճային բեզե»
Պնդուկով տորթ
Կարամելային թխվածքաբլիթներ
Շոկոլադե էկլերներ
Շոկոլադե տորթ մարշմելոուով
Թխվածք փխրուն խմորով