օսլա (крахмал)
թարգմանություն՝ на русском - крахмал, in English - starch
Օսլան շատ կարևոր բաղադրիչ է խորանոցում: Այն օգտագործվում է հիմնականում որպես խտացուցիչ՝ տարբեր աղանդերներում, սոուսներում, ըմպելիքներում և այլ ուտեստներում: Հայաստանում ամենատարածված տեսակներն են՝ կարտոֆիլի օսլան, եգիպտացորենի օսլան, ավելի քիչ՝ բրնձի օսլան: Անկախ նրանից, թե ինչ տեսակի օսլա է օգտագործվում, սկզբում այն պետք է լուծել անպայման սառը ջրում, և նոր միայն տաքացնել կամ ավելացնել տաք զանգվածին:
Օսլա կարելի է գտնել ցանկացած սուպերմարկետում, կամ խանութների համեմունքների բաժիններում:
Ստորև կարող եք գտնել բազմազան համեղ բաղադրատոմսեր, որտեղ օգտագործվում է օսլա (крахмал).
Տորթ «Նապոլեոն» մրգային կրեմով
Պնդուկով տորթ սերուցքային և սրճային մուսսով
Բեզե սերուցքային միջուկով
Տորթ «Esterházy» նուշով
Տորթ «Sarawak layer cake»
Փխրուն թխվածքաբլիթ
Տորթ «Օրբիտա»
Բանջարեղենով միս չինական ձևով
Չիզքեյք «Բեյլիզ»
Լվովյան շոռակարկանդակ
Չիզքեյք «Բրաունի ազնվամորիով»
Տորթ «Էլինա»