օսլա (крахмал)
թարգմանություն՝ на русском - крахмал, in English - starch
Օսլան շատ կարևոր բաղադրիչ է խորանոցում: Այն օգտագործվում է հիմնականում որպես խտացուցիչ՝ տարբեր աղանդերներում, սոուսներում, ըմպելիքներում և այլ ուտեստներում: Հայաստանում ամենատարածված տեսակներն են՝ կարտոֆիլի օսլան, եգիպտացորենի օսլան, ավելի քիչ՝ բրնձի օսլան: Անկախ նրանից, թե ինչ տեսակի օսլա է օգտագործվում, սկզբում այն պետք է լուծել անպայման սառը ջրում, և նոր միայն տաքացնել կամ ավելացնել տաք զանգվածին:
Օսլա կարելի է գտնել ցանկացած սուպերմարկետում, կամ խանութների համեմունքների բաժիններում:
Ստորև կարող եք գտնել բազմազան համեղ բաղադրատոմսեր, որտեղ օգտագործվում է օսլա (крахмал).
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-napoleon-mrgayin-kremov-22-420x400.jpg)
Տորթ «Նապոլեոն» մրգային կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/enkuyzov-tort-serucqayin-mussov-9-420x400.jpg)
Պնդուկով տորթ սերուցքային և սրճային մուսսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/beze-serucqayin-mijukov-9-420x400.jpg)
Բեզե սերուցքային միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-esterhary-12-420x400.jpg)
Տորթ «Esterházy» նուշով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-sarawak-layer-cake-10-420x400.jpg)
Տորթ «Sarawak layer cake»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/pxrun-txvacqablit-8-420x400.jpg)
Փխրուն թխվածքաբլիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-orbita-22-420x400.jpg)
Տորթ «Օրբիտա»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/banjarexenov-mis-chinakan-dzevov-6-420x400.jpg)
Բանջարեղենով միս չինական ձևով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/cheescake-beyliz-8-420x400.jpg)
Չիզքեյք «Բեյլիզ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/lvovyan-shorakarkandak-7-420x400.jpg)
Լվովյան շոռակարկանդակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/chescake-brauni-aznvamoriov-10-420x400.jpg)
Չիզքեյք «Բրաունի ազնվամորիով»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/tort-elina-14-420x400.jpg)
Տորթ «Էլինա»