օսլա (крахмал)
թարգմանություն՝ на русском - крахмал, in English - starch
Օսլան շատ կարևոր բաղադրիչ է խորանոցում: Այն օգտագործվում է հիմնականում որպես խտացուցիչ՝ տարբեր աղանդերներում, սոուսներում, ըմպելիքներում և այլ ուտեստներում: Հայաստանում ամենատարածված տեսակներն են՝ կարտոֆիլի օսլան, եգիպտացորենի օսլան, ավելի քիչ՝ բրնձի օսլան: Անկախ նրանից, թե ինչ տեսակի օսլա է օգտագործվում, սկզբում այն պետք է լուծել անպայման սառը ջրում, և նոր միայն տաքացնել կամ ավելացնել տաք զանգվածին:
Օսլա կարելի է գտնել ցանկացած սուպերմարկետում, կամ խանութների համեմունքների բաժիններում:
Ստորև կարող եք գտնել բազմազան համեղ բաղադրատոմսեր, որտեղ օգտագործվում է օսլա (крахмал).
Տորթ «Դոբոշ»
Չիզքեյք սև սալորաչրով
Շոկոլադե բիսկվիթ տորթի համար
Լվովյան շոռակարկանդակ
Տորթ «Diabella»
Նրբաբլիթով տորթ հատապտղային սոուսով
Տորթ «Monia»
Թխվածքաբլիթ Սնկեր
Շոկոլադե տորթ վաֆլիի կրեմով
Թխվածքաբլիթ Շամպինիոն
Նրբաբլիթներով ուտեստ կաթնաշոռով և լոլիկով
Թխվածքներ շերտավոր խմորով և բալի միջուկով