օսլա (крахмал)
թարգմանություն՝ на русском - крахмал, in English - starch
Օսլան շատ կարևոր բաղադրիչ է խորանոցում: Այն օգտագործվում է հիմնականում որպես խտացուցիչ՝ տարբեր աղանդերներում, սոուսներում, ըմպելիքներում և այլ ուտեստներում: Հայաստանում ամենատարածված տեսակներն են՝ կարտոֆիլի օսլան, եգիպտացորենի օսլան, ավելի քիչ՝ բրնձի օսլան: Անկախ նրանից, թե ինչ տեսակի օսլա է օգտագործվում, սկզբում այն պետք է լուծել անպայման սառը ջրում, և նոր միայն տաքացնել կամ ավելացնել տաք զանգվածին:
Օսլա կարելի է գտնել ցանկացած սուպերմարկետում, կամ խանութների համեմունքների բաժիններում:
Ստորև կարող եք գտնել բազմազան համեղ բաղադրատոմսեր, որտեղ օգտագործվում է օսլա (крахмал).
Տորթ շոկոլադե կրեմով
Տորթ ”Միշել”
Պիրոգ սև հաղարջով
Տորթ – սուֆլե ազնվամորիով
Տորթ շոկոլադե մուսսով և բալով
Բոստոնյան կրեմով տորթ
Բալով կիսել
Դդումով տորթ
Պնդուկով տորթ կիտրոնի կրեմով
Խնձորով պանրիկ առանց ալյուրի
Տորթ-պաղպաղակ ”Ձմերուկ”
Հատապտղային սառույց-պաղպաղակ