օսլա (крахмал)
թարգմանություն՝ на русском - крахмал, in English - starch
Օսլան շատ կարևոր բաղադրիչ է խորանոցում: Այն օգտագործվում է հիմնականում որպես խտացուցիչ՝ տարբեր աղանդերներում, սոուսներում, ըմպելիքներում և այլ ուտեստներում: Հայաստանում ամենատարածված տեսակներն են՝ կարտոֆիլի օսլան, եգիպտացորենի օսլան, ավելի քիչ՝ բրնձի օսլան: Անկախ նրանից, թե ինչ տեսակի օսլա է օգտագործվում, սկզբում այն պետք է լուծել անպայման սառը ջրում, և նոր միայն տաքացնել կամ ավելացնել տաք զանգվածին:
Օսլա կարելի է գտնել ցանկացած սուպերմարկետում, կամ խանութների համեմունքների բաժիններում:
Ստորև կարող եք գտնել բազմազան համեղ բաղադրատոմսեր, որտեղ օգտագործվում է օսլա (крахмал).

Տորթ շոկոլադե կրեմով

Տորթ ”Միշել”

Պիրոգ սև հաղարջով

Տորթ – սուֆլե ազնվամորիով

Տորթ շոկոլադե մուսսով և բալով

Բոստոնյան կրեմով տորթ

Բալով կիսել

Դդումով տորթ

Պնդուկով տորթ կիտրոնի կրեմով

Խնձորով պանրիկ առանց ալյուրի

Տորթ-պաղպաղակ ”Ձմերուկ”

Հատապտղային սառույց-պաղպաղակ