օսլա (крахмал)

թարգմանություն՝ на русском - крахмал, in English - starch

Օսլան շատ կարևոր բաղադրիչ է խորանոցում: Այն օգտագործվում է հիմնականում որպես խտացուցիչ՝ տարբեր աղանդերներում, սոուսներում, ըմպելիքներում և այլ ուտեստներում: Հայաստանում ամենատարածված տեսակներն են՝ կարտոֆիլի օսլան, եգիպտացորենի օսլան, ավելի քիչ՝ բրնձի օսլան: Անկախ նրանից, թե ինչ տեսակի օսլա է օգտագործվում, սկզբում այն պետք է լուծել անպայման սառը ջրում, և նոր միայն տաքացնել կամ ավելացնել տաք զանգվածին:

Օսլա կարելի է գտնել ցանկացած սուպերմարկետում, կամ խանութների համեմունքների բաժիններում:

Ստորև կարող եք գտնել բազմազան համեղ բաղադրատոմսեր, որտեղ օգտագործվում է օսլա (крахмал).

Լինցյան թխվածքաբլիթ
Ելակով տորթ ռուլետներից
Տորթ “Սև անտառ”
Կարտոֆիլով ռուլետ
Տորթ “Caprice”
Լեհական տորթ “Կարպատկա”
Զատիկի ձու՝ ներկված դեկուպաժի տեխնիկայով
Նարնջով կարկանդակ
Շոկոլադե տորթ սրճային համով
Ելակով ֆրասնիական շարլոտկա
Եփած երշիկ բաժակի մեջ
Տնական երշիկ հավի մսից
...910