օրեգանո
թարգմանություն՝ на русском - душица, in English - Origanum
Oրեգանո համեմունքը պատրաստվում է խնկածաղիկի (օրեգանո) չորացրած տերևներից: Ունի հաճելի, նուրբ բույր և կծու, մի փոքր դառը համ: Այս համեմունքը լավացնում է ախորժակը, նպաստում է մարսողությանը:
Խոհարարության մեջ այն հիմնականում օգտագործվում է որպես համեմունք սոուսի, մսի, բանջարեղենի համար: Առանց այս անուշաբույր համեմունքի անհնար է պատկերացնել իտալական խոհանոցը իր պիցցայով, մակարոնեղենով:
Օրեգանոն կիառվում է նաև բժշկության մեջ թեյերի, եփուկների կամ լուծույթների տեսքով:
Այն կարելի է չորացնել, սառեցնել, իսկ ամռանն օգտագործել թարմ տերևները:
Ահա այն բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործված է օրեգանո:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/italakan-pizza-11-420x400.jpg)
Բարակ իտալական պիցցա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/covaxecgetnov-aghcan-8-420x400.jpg)
Ծովախեցգետնով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/farfale-bolonyez-7-420x400.jpg)
Ֆարֆալե բոլոնեզ սոուսով