խմոր ֆիլո
թարգմանություն՝ на русском - тесто фило, in English - filo pastry
Ֆիլո խմորը շատ հայտնի է միջերկրածովյան երկրներում: Հունարենում phyllon նշանակում է «թերթ» (հանդիպում է նաև «ֆիլլո» անվանումը): Այս խմորի շերտերն այնքան բարակ ու թափանցիկ են, որ թղթի թերթ են հիշեցնում:
Ֆիլո խմոր վաճառվում է սուպերմարկետներում՝ սառեցրած, 10-ական շերտերով: Ի դեպ, այս խմորը կարելի է մեկ անգամ պատրաստել ու 6 ամիս պահել սառցախցիկում: Ֆիլո խմորով պատրաստում են ինչպես քաղցր, այնպես էլ աղի թխվածքներ՝ շտրուդելներ, փախլավա, տարբեր ռուլետներ ու պիրոգներ:
![արևելյան-կարկանդակ-1-](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/արևելյան-կարկանդակ-1-.jpg)
Արևելյան կարկանդակ եփովի կրեմով
![Սուլուգունի-պանրով-նախուտեստ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/Սուլուգունի-պանրով-նախուտեստ-1.jpg)
Սուլուգունի պանրով նախուտեստ
![Տավարի-մսով-կարկանդակներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/12/Տավարի-մսով-կարկանդակներ-1.jpg)
Տավարի մսով կարկանդակներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/paxlava-filo-xmorov-10-420x400.jpg)
Փախլավա ֆիլո խմորով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/baklava-15-420x400.jpg)
Բակլավա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/xndzorov-paxlava-3-420x400.jpg)
Խնձորով փախլավա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/paxlava-filo-xmorov-8-420x400.jpg)
Բակլավա ֆիլո խմորով