Երբ անսպասելի պարզվում է, որ երեկոյան թեյախմությանը հյուրեր են սպասվում, ճիշտ ժամանակն է ուղիղ 30 րոպեում թխել այս հիանալի բարով պիրոգը, և մատուցել այն բուրումնավետ թեյի հետ:
Պիրոգը կարելի է պատրաստել ինչպես թարմ բալից, այնպես էլ սառեցված: Թարմ բալը պետք է կորիզահանել: Իսկ սառեցված բալը սովորաբար վաճառվում է արդեն իսկ առանց կորիզների:
Ի դեպ, եթե օգտագործում ենք սառեցված տարբերակը, ապա անպայման այն նախ պետք է հալեցնել, քանի որ հակառակ դեպքում խմորը չի հասցնի հավասարապես թխվել, իսկ բալը կիջնի տապակի հատակը:
Բաղադրիչներ՝
- բալ՝ 300-500 գր
- Ձու՝ 6 հատ
- Շաքարավազ՝ 1.5 բաժակ
- Կարագ՝ 50-80 գրամ
- Մածուն՝ 1.5 բաժակ
- Սոդա՝ 1.5 թ.գ.
- Վանիլ՝ մի պտղունց
- Ալյուր՝ 2-3 բաժակ (պետք է ստանալ ջրիկ թթվասեր հիշեցնող զանգված)
- Ձիթայուղ՝ տապակը յուղապատելու համար
Այսպիսով, սկզբից հարում ենք ձվերը և շաքարավազը: Ավելացնում ենք սենյակային ջերմաստիճանի կարագը, մածունը, վանիլը, սոդան: Վերջում ավելացնում ենք ալյուրը, ձգտելով, որ խմորը լինի թթվասերի պես ծորուն: Այս փուլում զանգվածը լցնում ենք յուղաթղթապատ տապակի մեջ (եթե յուղաթղթի որակի վրա վստահ չենք, այն լրացուցիչ պատում ենք ձիթայուղով), և դասավորում ենք բալերը:
Բալերն անհրաժեշտ է հավասարաչափ բաշխել, իսկ դրա լավագույն տարբերակն է՝ նոսրից խտացները:
Բալերը շարելուն պես տապակը տեղափոխում ենք 180-200C տաքացված ջեռոց, մինչև թխվելը:
Խմորեղենն իսկապես շատ համեղ է ստացվում, և հիացնում է քաղցր խմորի և թթվաշ բալի իդեալական համադրությամբ: Դե, իսկ մատուցման ձևերը շատ են:
Կարելի է վրան շաքարի փոշի ցանել, կամ մատուցել մրգային սոուսով, կամ… ձեր՝ հենց նոր մտածած եղանակով 🙂
Խմորեղենը շատ համեղ է նաև հաջորդ օրը: Այլ հարց է՝ կմնա՞արդյոք:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Շատ համեղ բաղադրատոմս էր, շնորհակալություն։ Եվ մի խնդրանք , կարծում եմ կարելի է և նույնիսկ անհրաժեշտ, որ խոհարարուհու մազերը թափված չլինեն։