Երբեմն հոգնածություն ենք զգում, կարծես զուրկ էներգիայից, ինչը մեծապես ազդում է աշխատանքային արդյունավետության վրա։ Դա կարելի է շտկել սննդի միջոցով։
Ահա 5 բաղադրատոմս, որոնք իրենց սննդարարությամբ մեծ էներգիա և ուժ են հաղորդում, նպաստում են ուղեղի աշխատանքին և այլն։
Բազուկով չիպսեր
Բաղադրիչներ՝
- Բազուկ- 2 հատ
- Ձիթայուղ- 1 ճ/գ
- Հազրեվարդ- 2-3 ճյուղ
- Աղ-ըստ ճաշակի
- Պղպեղ-ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Բազուկը բաժանում ենք նուրբ կտորների, դնում ենք պերգամենտով պատված ձևամանի մեջ։
- Բազուկի շերտերը պատում ենք ձիթայուղով, համեմում ենք աղով ու պղպեղով և հազրեվարդով։
- Եփում ենք 15-20 րոպե 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Պոմադկա
Բաղադրիչներ՝
- Կոկոսի քերուկ- 2 բաժակ
- Գետնանուշի յուղ- 1 բաժակ
- Կոկոսի յուղ- ½ բաժակ
- Անուշահյութ- 3-5 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Կոկոսի քերուկը մոտ 5 րոպե բլենդերով հարում ենք։
- Ավելացնում ենք գետնանուշի յուղն ու կոկոսի յուղը։
- Բոլոր բաղադրիչները խառնում ենք, ապա ավելացնում ենք անուշահյութը (օշարակը)։
- Ստացված զանգվածը լցնում ենք յուղաթղթով պատված ուղղանկյուն ձևամանի մեջ։
- 15 րոպե դնում ենք սառցախցիկում, ապա հանում ենք ու կտրատում։
Շոկոլադով և ընկույզով մյուսլի
Բաղադրիչներ՝
- վարսակի փաթիլներ (հերկուլես) – 300 գր
- կոկոսի քերուկ – 100 գր
- ընկույզ – 150 գր
- չիր – 150 գր
- եղեգնաշաքար – 100 գր
- մեղր – 100 գր
- կարագ – 2 ճ/գդ
- աղ – 1 պտղունց
- վանիլին – 1 պտղունց
- շոկոլադ սև – 100 գր
Պատրաստման եղանակը
- Վարսակի փաթիլներն ու կոկոսի քերուկը խառնում ենք, լցնում ձևամանի մեջ, տարածում ու 10-12 րոպեով տեղափոխում ենք նախօրոք 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցը (անընդհատ խառնում ենք, որպեսզի զանգվածը չայրվի):
- Պատրաստում ենք օշարակը: Եղեգնաշաքարը, կարագը, մեղրը, վանիլինն ու աղը լցնում ենք ամանի մեջ և մարմանդ կրակին տաքացնում, մինչև ստանանք համասեռ զանգված:
- Մեկ այլ ամանի մեջ լցնում ենք վարսակի փաթիլները, կոկոսի քերուկը, չրերն ու ընկույզները և վրան ավելացնում օշարակը:
- Ձևամանը ծածկում ենք փայլաթիթեղով, այնուհետև լցնում ենք մյուսլին և ձեռքերով տարածում:
- Վրան լցնում ենք շոկոլադի կտորները և ծածկում ենք յուղաթղթով: Այնուհետև վրան ծանրություն ենք դնում ու 3-4 ժամով տեղափոխում սառնարան: Ժամանակը լրանալուն պես ծանրությունն ու յուղաթուղթը հանում ենք և մյուսլին կտորների բաժանում:
Կրեկեր վարսակի փաթիլներից
Բաղադրիչներ՝
- ջուր – 100 մլ
- բուսայուղ – 1 ճ/գդ
- ընկույզ – 4 ճ/գդ
- աղ – 0.5 թ/գդ
- վարսակի փաթիլներ (հերկուլես) – 200-250 գր
Պատրաստման եղանակը
- Ընկույզները, աղը և վարսակի փաթիլները լցնում ենք բլենդերի մեջ և մանրացնում: Այնուհետև ամանի մեջ լցնում ենք զանգվածն ու եռացրած ջուրը, լավ խառնում և ավելացնում բուսայուղը:
- Զանգվածը լցնում ենք 20 х 30 սմ տրամագծով յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ, լավ տարածում և դանակով խորանարդների ենք բաժանում:
- Թխում ենք նախօրոք 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40 րոպե:
Շոկոլադով և ընկույզներով սալիկ
Բաղադրիչներ՝
- կարագ – 4 ճ/գդ
- կակաո – 5 ճ/գդ
- շաքարավազ – 5 թ/գդ
- նուշ – 50 գր
- հնդկական ընկույզ – 50 գր
- կոկոսի քերուկ – 50 գր
Պատրաստման եղանակը
- Կարագը մարմանդ կրակին հալեցնում ենք, ավելացնում շաքարավազը և խառնում այնքան, մինչև ստանանք համասեռ զանգված: Այնուհետև լցնում ենք կակաոն և 5-7 րոպե խառնում, բայց ոչ մի դեպքում չենք եռացնում:
- Թավան հանում ենք կրակի վրայից և հովացնում՝ հասցնելով 30-40 աստիճանի: Կոկոսի քերուկը, նուշն ու հնդկական ընկույզը մանրացնում ենք, մեր ցանկացած չափի հասցնում, լցնում ենք շոկոլադի մեջ և խառնում:
- Զանգվածը լցնում են փայլաթիթեղապատ փոքր ձևամանի մեջ, ծածկում փայլաթիթեղով և 15-20 րոպեով տեղափոխում ենք սառցախցիկ:
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: