Այս անգամ Ձեզ ենք ներկայացնում մի քանի խորամանկություններ, որոնք կօգնեն ընտրել ամենալավ ու համեղ ծովամթերքը: Դե ինչ պատրա՞ստ եք, եթե այո, ապա սովորում ենք մի քանի պարզ, բայց միևնույն ժամանակ կարևոր նրբություններ:
Ծովախեցգետին
- Լավ ծովախեցգետինները պետք է լինեն ծալած պոչերով և հավասար գունավորմամբ. ուղիղ պոչը վկայում է այն մասին, որ ծովախեցգետինը նախքան սառեցնելն է սատկել։
- Եթե ծովախեցգետնի չանչերի և վահանի վրա սև բծեր կան, կամ այն չորացած է, նշանակում է` հին է և այն պետք չէ գնել։
- Փաթեթի մեջ ձյուն չպետք է լինի, դա կարող է վկայել հալեցնելու և կրկին սառեցնելու մասին։
- Սև գլուխներով ծովախեցգետիններն (դրանք հիվանդ են) անմիջապես պետք է դեն նետել, կանաչ գլուխներովը` կարող եք օգտագործել, իսկ շագանակագույն գլուխներով ծովախեցգետինները բեղմնավորված են և դրանց միսը հատկապես օգտակար է 🙂
Կաղամարներ
Կաղամարներ գնելիս, ուշադրություն դարձրեք, որ դրանք մաքրված չլինեն և ունենան մոխրագույն-սպիտակ միս: Պետք է ուշադրի լինել, քանի որ վարդագույն միսն ու կաշվի բացակայությունը վկայում են այն մասին, որ ծովախեցգետինը մշակման է ենթարկվել։
Միդիաներ և ոստրեներ
Միդիաներ և ոստրեներ ընտրելիս, ուշադրություն դարձրեք փեղկերին. բաց փեղկերը վկայում եմ այն մասին, որ ծովամթերքը հին է։
Օմարներ և լանգուստներ
Լավ օմարներն ու լանգուստները խիտ փայլուն վահաններ ունեն։
Խորհուրդ. Բացի ութոտնուկներից և կակղամորթներից, մնացած ծովամթերքները չպետք է շատ եփել, քանի որ որքան շատ եփվեն, այնքան միսը ձիգ կդառնա։ Բացի այդ, ծովամթերքը կարելի է համեմունքներով ջրի մեջ եփել, իսկ շոգեխաշելու դեպքում` կաթնային սոուսի կամ սպիտակ գինու մեջ։
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: