- Yield: 2 ժամ անց
- Prep Time: 25-30 minutes
- Cook Time: 20 minutes
Ռուլետ ջեմով և գետնանուշով
Բաղադրիչներ
- ձու - 4 հատ
- շաքարավազ - 120 գր
- ալյուր - 120 գր
- ջեմ խնձորի - 300 գր
- գետնանուշ - 150 գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Ձվի սպիտակուցներն առանձնացնում ենք դեղնուցներից:
- Սպիտակուցները 20 գր շաքարավազի հետ հարում ենք մինչև պինդ փրփուր ստանանք:
- Դեղնուցները մնացած շաքարավազի հետ մեկ այլ ամանի մեջ ենք լցնում և հարում, այնուհետև լցնում սպիտակուցների մեջ:
- Զգուշորեն խառնում ենք:
- Ալյուրը մաղում ենք, լցնում ձվով զանգվածի մեջ և զգուշորեն խառնում:
- Խմորը լցնում ենք յուղաթղթի վրա և 1 սմ հաստությամբ ուղղանկյան տեսք տալիս: Թխում ենք 20 րոպե՝ նախապես մինչև 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- Պատրաստի բիսկվիթը հանում ենք ջեռոցից և հենց յուղաթղթով դնում խոնավ սրբիչի վրա, որը կրկին ծածկում ենք յուղաթղթով և վրան կրկին խոնավ սրբիչ դնում: Ստացվում է, որ բիսկվիթը գտնվում է 2 կողմից ծածկված յուղաթղթերի արանքում: Թողնում ենք այդպես սառչի, այնուհետև յուղաթուղթը հեշտությամբ հանում ենք:
- Քանի դեռ բիսկվիթը սառչում է, ջեռոցում բովում ենք գետնանուշը, թողնում, որ սառչի և խոշոր կտրատում ենք:
- Սառած բիսկվիթն առանձնացնում ենք թղթից և վրան խնձորի ջեմ քսում:
- Այնուհետև վրան տարածում ենք բոված գետնանուշը:
- Այժմ յուղաթղթի օգնությամբ կիպ ռուլետանման փաթաթում ենք և 2 ժամով տեղափոխում սառնարան:
- Պատրաստ է:
Պատրաստեցինք շատ համեղ ռուլետ ջեմով և գետնանուշով , որտեղ վերջինս, ըստ ցանկության կարող ենք ընկույզով փոխարինել 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Wow shat lawna recept@?
Voch miayn ays receptin ayl nayev dzer kayqin 5 Astx?
Շնորհակալություն 🙂
KLINI NUYN@ KREMOV( SLIVKI XTACRAC KAT) MIJUK@ PATRAST ENQ
Այո, կարող եք պատրաստել Ձեր նախընտրած կրեմով 🙂
Շատ համեղ և չկոտրվող բիսկվիթ ստացվեց։ Շնորհակալություն բաղադրատոմսի համար ։??
Shat shnorhakalutyun hamex ev manramasn grvac baxadratomseri hamar.??????
Բարև Ձեզ, անչափ շնորհակալ ենք 🙂
120 գրամը քանի ճաշի գդալ է
Բարև Ձեզ, ահա այստեղ կարող եք գտնել մթերքների կշռի և ծավալի աղյուսակը՝
http://www.cooks.am/interest/%D5%B4%D5%A9%D5%A5%D6%80%D6%84%D5%B6%D5%A5%D6%80%D5%AB-%D5%AF%D5%B7%D5%BC%D5%AB-%D6%87-%D5%AE%D5%A1%D5%BE%D5%A1%D5%AC%D5%AB-%D5%A1%D5%B2%D5%B5%D5%B8%D6%82%D5%BD%D5%A1%D5%AF/
120 գրամը քանի ճաշի գդալ է