- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 10-12 minutes
Մեղրով թխվածքաբլիթ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Մեղրը, դարչինը, շաքարավազն ու 2 ձվերը լցնում ենք կաթսայի մեջ, ձեռքով հարում մինչև համասեռ զանգված ստացվելը:
- Ավելացնում ենք սոդայի հետ մաղած ալյուրն ու խմոր հունցում: Որքան շատ հունցենք խմորը, այնքան լավ (կարելի է նաև 15-20 րոպե հունցել խոհանոցային կոմբայնով):
- Խմորը 6-7 մմ հաստությամբ գրտնակում ենք, ինչից հետո կտրում թխվածքաբլիթները:
- Թխվածքաբլիթները շարում ենք տապակի մեջ, վրան ձու քսում և յուրաքանչյուրի վրա դնում մեկ քառորդ ընկույզ:
- Դնում ենք նախապես 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ, թխում 10-12 րոպե՝ մինչ ոսկեգույն կամ նարնջագույն դառնալը:
Չնայած բաղադրության մեջ շաքարավազի ու մեղրի մեծ քանակությանը՝ ոչ շատ քաղցր թխվածքաբլիթ է ստացվում 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
150 gram mexr@ qani gdal e?
6
Բարև Ձեզ, 150 գր մեղրը 4.5 ճ/գդ է, կամ 12.5 թ/գդ 🙂
Shnorhakalutyun???
Shnorhakalutyun. Isk qani txvacqablitbe stacvum?
Shnorhakalutyun. Isk qani txvacqablit e stacvum?
Մոտավորապես ստացվում է 13-15 թխվածքաբլիթ 🙂
Knereq isk ete darchini hame chenq sirum inchov kareli e poxarinel
Բարև Ձեզ, կարող եք պարզապես դարչին չօգտագործել 🙂