- Yield: 2 ժամ անց
- Prep Time: 35 minutes
- Cook Time: 15 minutes
Տորթ “Թռչնի կաթ”
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- ձու - 4 հատ (դեղնուց)
- շաքարավազ - 60գր
- ալյուր - 60գր
- Սուֆլեի համար՝
- ժելատին - 25գր (կարելի է փոխարինել 7 գրամ ագար-ագարով)
- ջուր - 140մլ
- շաքարավազ - 400գր
- կարագ - 200գր
- խտացրած կաթ - 100գր
- ձու - 2 հատ (սպիտակուց)
- Ջնարակի համար՝
- շոկոլադ սև - 150գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Թրջում ենք ժելատինը սառը ջրում ու թողնում 1 ժամ:
Խմորի համար հարում ենք դեղնուցները շաքարավազի հետ մինչև սպիտակելն ու ծավալով ավելանալը, ապա ավելացնում ենք ալյուրն ու զգուշորեն խառնում ներքևից վերև շարժումներով: Ստացված խմորը լցնում ենք ձևամանի մեջ և թխում ջեռոցում 15 րոպե 180 աստիճանում:
- Պատրաստի թխվածքը հանում ենք ձևամանից և թողնում, որ սառչի:
- Թրջած ժելատինը դնում ենք միջին կրակի վրա և հասցնում եռման աստիճանի, սակայն չենք եռացնում: Ավելացնում ենք շաքարավազն ու վերցնում կրակից: Այս բաղադրատոմսում ժելատինը կարելի է փոխարինել ագար-ագարով (7 գր): Այս դեպքում եփում ենք մինչև 110 աստիճանի հասնելը, ապա հանում ենք կրակի վրայից և թողնում, որ մի քիչ սառչի (մինչև 70-80 աստիճան):
- Հարում ենք կարագն ու խտացրած կաթը, մինչև ստացվի միատարր զանգված:
- Առանձին ամանի մեջ հարում ենք սպիտակուցները մինչև փրփրելն ու ծավալով ավելանալը, ապա ավելացնում ենք ժելատինը և շարունակում հարել մինչև ստանանք խիտ զանգված:
Ստացված զանգվածին ավելացնում ենք հարած կարագային զանգվածն ու կրկին հարում:
- Ապա ձևամանի մեջ դնում ենք պատրաստի բիսկվիթը, վրան լցնում սուֆլեն և տեղափոխում սառնարան 1 ժամով:
- Ջնարակի համար հալեցնում ենք շոկոլադը ջրի գոլորշու վրա և լցնում պատրաստի տորթի վրա, ապա նորից տեղափոխում սառնարան մինչև ջնարակի սառելը: Ժելատին կիրառելու դեպքում ցանկալի է տորթը պահել սառնարանում: Ագար-ագարի դեպքում կարելի է և սենյակային ջերմաստիճանում պահել:
- Եվ մեր համեղ տորթը պատրաստ է:
Վայելելք այս համեղ տորթ “Թռչնի կաթ”-ը մեկ բաժակ սուրճ լատեի հետ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
KLASS
nereceq.bayc kartsem jelatiny chi kareli eracnel,bayc trchni kati depqum eracnum eq?
Շնորհակալություն նկատելու համար: Նախադասության մի մասը բաց էր թողնվել 🙂
Ճիշտ եք, ժելատինը երբեք չպետք է եռացնել, իսկ ագարը, հակառակը, անհրաժեշտ է:
Nereceq isk txelu forman inch tramagci e?
Սիրելի Վիկտորիա, տրամագիծը 24 սմ է 🙂
isk ete hnaravor e karox eiq ind ognel tan@ patrastel hobelyanakan tort, vor@ chi ijni gazic vercneluc heto
Գրեք նամակ կամ ooks.am-ի կապի էջից, կամ սոցցանցերում Շեֆ Խոհարար էջին:
Անպայման կօգնենք:
shat lavn er….isk inc karox eq brokoliov axcani baxadratoms aseq/
Իհարկե, փորձեք այցելել մեր աղցանների բաժին, այնտեղ շատ կան համեղ աղցաններ 🙂
jelatin@ aranc jri enq dnum taqana te mi poqr jrov?
Ջրով անպայման 🙂
ISH ETE CHKAROXANAM NUYN CEVOV PATRASTEL INC KLINI?
Փորձեք կարծում ենք Ձեզ մոտ ամեն բան կստացվի 😉
Patrastetsi nuyn baxadratomsov aydqan el hajox chstatsvets. karag@ shat er , xtatsrats kat@ qich, isk gelatin@ shat shat..
Լիլիաննա ջան, այս բաղադրատոմսը փորձված է: Կարծում եմ խնդրիը եղել է որևէ բաղադրիչի որակի մեջ կամ հնարավոր է բաղադրատոմսում նշված բոլոր ցուցումները չեք կատարել:
Eye
Nereceq cheiq asi .karagayin zangavc@ jelatini vran enq avelacnum.hertakanutyun@ kxndrei aseiq.mi poqr parz cher indz hamar.kanxav shnorhakal em…..
Արմինա ջան, թրջած ժելատինը դնում ենք միջին կրակի վրա և հասցնում եռման աստիճանի, ավելացնում ենք շաքարավազն ու վերցնում կրակից:
Առանձին ամանի մեջ հարում ենք սպիտակուցները, ապա ավելացնում ենք ժելատինը և շարունակում հարել մինչև ստանանք խիտ զանգված:
Առանձին ամանի մեջ հարում ենք կարագն ու խտացրած կաթը, մինչև ստացվի միատարր զանգված: Եվ այն ավելացնում ենք սպիտակուցային զանգվածի մեջ 🙂
Knereq cheiq asi . jelatin@ spitakuci vra petq e taq-taq lcnel te petq e golana.
Ժելատինը պետք է հասցնել սենյակային ջերմաստիճանի և նոր ավելացնել սպիտակուցի վրա 🙂
Shnohakalutyun te baxadratomseri ev te mer harcerin patasxanelu hamar.
Shnohakalutyun te baxadratomseri ev te mer harcerin patasxanelu hamar..
Shat shnorhakal em te baxadratomseri ev te mer harcerin patasxanelu hamar.
Շնորհակալ ենք մեր աշխատանքը գնահատելու համար: Միշտ պատրաստ ենք օգնել 🙂
Xndrumem indz aseq inches patrastem dzvani tort@,vor gazic vercneluc heto chnsti naxapes shnorhakalutyun
Բարև Ձեզ, ահա հաջող բիսկվիթ պատրաստելու բաղադրատոմս՝
http://www.cooks.am/%D5%A4%D5%A1%D5%BD%D5%A1%D5%AF%D5%A1%D5%B6-%D5%A2%D5%AB%D5%BD%D5%AF%D5%BE%D5%AB%D5%A9/
Հարգելի Վարսիկ, եթե գազօջախին եք պատրաստում, ապա անպայման ամուր ծածկեք կափարիչը և վրան ծանրություն դրեք, որպեսզի օդ չանցնի։ Թխվելուց հետո մի փոքր էլ ծածկած պահեք, նոր բացեք։ Ահա այստեղ կարող եք գտնել մի քանի խորհուրդներ՝
http://www.cooks.am/interest/%D5%AD%D5%B8%D6%80%D5%B0%D5%B8%D6%82%D6%80%D5%A4%D5%B6%D5%A5%D6%80-%D5%A9%D5%AD%D5%BE%D5%A1%D5%AE%D6%84%D5%B6%D5%A5%D6%80-%D5%BA%D5%A1%D5%BF%D6%80%D5%A1%D5%BD%D5%BF%D5%A5%D5%AC%D5%AB%D5%BD/
Barev dzez mi harce indz tanjum arhasarak etb dzun ,konkret aystex spitakuc@ chi epvum ,vorqanov e anvtang? Duflei sirahar em,bayc xusapumem